Beskytt din sikkerhet når du bruker nettdating

by | Bloggen

Vær trygg når du bruker online dating-nettsteder

Vær alltid våken og forsiktig når du bruker online dating-nettsteder. Så enkelt er det – det er alltid noen som er interessert i å utnytte deg på en eller annen måte. Selv om nettstedet er et respektert nettsted, vil svindlere og umoralske mennesker alltid finne en måte å omgå systemet på.

De aller fleste online dating-nettsteder bekjemper aktivt disse svindlerne. Du kan vanligvis rapportere mistenkelig oppførsel, hvoretter en ansatt vil gjennomgå rapporten din. Forhåpentligvis vil dette resultere i utvisning og sletting av brukeren du har rapportert.

I denne artikkelen vil du få informasjon om de vanligste svindelene, hvordan de lanseres, hvorfor svindlere gjør som de gjør, samt huskeregler som sikrer at du får en god opplevelse.

Hvem driver med svindel på nettdatingsider?

Oftest er det mennesker som er i en eller annen form for fattigdom. Det kan være fra et fattig land i Afrika, flere land i Asia eller kanskje Øst-Europa. Felles for dem er imidlertid at disse svindelene alltid handler om å hente ut penger fra ofrene. Dette gjør de på mange forskjellige måter, som du kan lese mer om nedenfor. Dessverre er disse svindelene ganske effektive, og norske menn og kvinner taper millioner av kroner hvert år – som aldri blir funnet igjen.

Felles for dem alle er deres hensynsløse tilnærming til det hele. De utnytter folk som leter etter kjærlighet på internett og stjeler bokstavelig talt penger fra dem…og det er definitivt ikke småpenger som blir stjålet. Noen taper titusenvis av kroner, og tror at de hjelper elskeren sin med medisiner, husleie eller lignende.

Svindlere opererer fra mange land, og gjemmer seg ofte så godt som mulig. De bruker teknologi som gjør det praktisk talt umulig å finne deres beliggenhet, og dermed kan ikke lokale myndigheter gjøre noe. Spesielt ikke hvis disse svindlerne befinner seg i et utviklingsland, hvor politiet og lignende har mer enn nok å passe på.

Mange av disse svindelene finner sted på internasjonale datingsider. Svindlere vet at brukerne av disse nettsidene forventer en dialog på engelsk, noe som gjør det enklere for dem. Så hvis du begynner med thai dating, ønsker å møte ukrainske kvinner eller skape en dialog med kvinner fra Filippinene, så bør du alltid ha informasjonen på denne siden i bakhodet. For din egen skyld.

I

3945+ online

Møt vakre kvinner fra de slaviske landene
Kontakt så mange kvinner du kan
Ekstremt mange aktive medlemmer
Kan brukes gratis og betalt

Disse online dating-svindelene er de mest brukte

Det finnes ganske mange forskjellige nettdatingssvindeltyper. De har forskjellige nivåer av konsekvenser for offeret og tilnærmingen varierer fra gang til gang. Noen av de mest brukte svindelene på nettdatingsider er romantikksvindel, svindel med utpressing, steinfiske, utnyttelse av din personlige informasjon og mye mer.

Uansett om du blir utsatt for den ene eller andre typen svindel, er det en enormt ubehagelig opplevelse. Du har fått utnyttet tilliten din på verst mulig måte, og du kan føle deg dum etterpå. Det bør du imidlertid ikke gjøre hvis du en dag blir utsatt for en romantikksvindel eller nettdating-svindel. Disse menneskene er profesjonelle og vet nøyaktig hva de skal gjøre for å påvirke ofrene i den retningen de ønsker. Her vil du få noen forklaringer om de forskjellige typene svindel.

Romance Scam – en svindel som tar lang tid

Romance Scam er sannsynligvis en av de eldste formene for online dating-svindel, og en av de mest effektive. Disse svindlerne oppretter forskjellige profiler, spredt over forskjellige datingsider, for å maksimere bruken av tid. De lager falske profiler, bruker uskyldige personers bilder som profilbilder, og fyller ut litt informasjon om «seg selv» i profilen for å få det til å se ekte ut.

De innleder deretter samtaler med menn eller kvinner som også er registrert på nettsiden. Prosessen deres er at de bygger et forhold til personen – og helst et kjærlig forhold. De ønsker å «erklære» sin kjærlighet så fort som mulig, og uttrykke at de er dypt forelsket i offeret. De vil mest sannsynlig godta en telefonsamtale. Her bør du ikke bli overrasket om det faktisk viser seg å være en kvinne du snakker med… problemet er at det mest sannsynlig er svindlerens forretningspartner og at de jobber sammen.

Når svindleren og offeret har bygget opp en form for tillit i et slags forhold, og alt går veldig bra, vil neste steg være å få penger ut av offeret. Svindleren kan f.eks. fortelle noen historier om at mor, barn, bror eller lignende har vært involvert i en ulykke og trengte medisin etter å ha vært på sykehus. Det kan også være at svindleren fortsatt mangler 500 kroner, eller 50 dollar, til denne månedens husleie. Hvem vil vel ikke hjelpe kjæresten eller partneren med 500 kroner til leie?

I mange tilfeller vil pengebeløpene være små. Husk alltid at disse svindlerne og svindlerne er profesjonelle. De vet at hvis de kan få deg til å gi noen hundre kroner først, blir det mye lettere å gjøre det neste gang også. Gradvis kan beløpene bli større og større – eller de kan forbli de samme. Målet deres er å få så mye penger ut av ofrene som mulig. Det er ingen grense for hvor langt de vil gå i disse ranshistoriene for å få penger ut av ofrene sine.

Det er historier om at noen mennesker har tapt hundretusenvis av kroner på en enkelt svindler – over lang tid. Det kan være ekstremt vanskelig for en person som er fanget i svindlerens nett av løgner å innse virkeligheten. Du kan ganske enkelt bli blendet av kjærligheten og forholdet du er overbevist om eksisterer.

Det beste og mest effektive tipset for å unngå dette er også ganske enkelt: SEND ALDRI PENGER TIL NOEN DU IKKE HAR MØTT FYSISK. Overholder du dette, beholder du også pengene dine.

Vil din online dating-flørt ha penger for flybilletter for å besøke deg? Så kjøp flybilletter i stedet. Enda bedre, du kjøper flybilletter til deg selv og besøker henne.

Dating svindel ved bruk av utpressing

Nettdating-svindel med utpressing er også ganske utbredt. Det er enormt grenseoverskridende å bli utsatt for og gå gjennom. Hvordan skjer det og hva bør gjøres hvis uhellet er ute?

En utpressingssvindel via nettdating er en rask svindel sammenlignet med romantikksvindel. Her lager svindleren også en falsk profil, og bruker noen vakre profilbilder av folk som absolutt ikke er seg selv. De innleder samtaler med mange menn, og vil gjerne ha samtalen overført til en annen plattform så fort som mulig – for eksempel WhatsApp eller lignende.

Her vil samtalen ganske raskt gå over på noe seksuelt. Svindleren vil sende et bilde av en vakker og MEGET lettkledd kvinne, som et forsøk på å sette i gang en samtale av seksuell karakter. De vil be deg sende nakenbilder av deg selv der ansiktet ditt også er på bildet. De sender til og med noen bilder av nakne kvinner, vanligvis den samme, for å virke troverdige.

Før dette er gjort, vil de imidlertid spørre etter din sosiale mediekonto, for eksempel Facebook eller Instagram. De vil mest sannsynlig si at det er for å se om du er ekte. Du vil snart finne ut hvorfor.

Når du har sendt seksuelle bilder av deg selv, vil de avsløre seg som en mann og kreve penger av deg. Hvis du ikke gjør det, sender de nakenbildene dine til familie og venner på Facebook eller Instagram. Hvis du sender dem penger, sender de dem ikke…men hvordan kan du stole på en svindler?

I dette tilfellet kan du blokkere dem umiddelbart og fjerne all kontakt med dem – så snart som mulig!

Du har ingen garanti for at de lar deg være i fred hvis du sender dem penger. Hvorfor skulle de slutte når de vet at du har penger og er villige til å sende dem? Det kan virke fristende å få dem til å slutte ved å sende penger…men det gjør det mest sannsynlig ikke.

Hvis du blokkerer dem, vil de mest sannsynlig glemme deg og gå videre til neste offer. De ønsker ikke å kaste bort tiden sin på å sende bildene dine til andre – de får ingenting ut av det. Den brukes utelukkende til utpressing.

De som vil lokke deg til en annen online datingside

Denne svindelen er sannsynligvis ikke den som vil gi deg de største arrene på sjelen din. Likevel er det enormt irriterende, og selvfølgelig totalt bortkastet tid. Hensikten med denne svindelen er enkel: De vil at du skal opprette en profil på en annen datingside, og fortsette kontakten der. Hva i all verden får de ut av det, tenker du?

Det kan være at de jobber for den andre nettsiden. Mest sannsynlig får de imidlertid en % provisjon hvis du klikker på lenken deres og registrerer en bruker og/eller kjøper et medlemskap her.

Prosessen går ofte slik: Man tar kontakt med hverandre, og en eller annen form for dialog finner sted. Svindleren sier at de ikke er så gode i engelsk og har en venn som hjelper dem med å oversette og skrive brevet. Alt går bra, og dialogen er underholdende – plutselig kan ikke vennen deres hjelpe lenger. Imidlertid har de en god idé; du kan bare registrere deg via denne lenken fordi denne nye online datingsiden har et mye bedre system for å oversette meldinger. Praktisk, ikke sant?

Bruk av dine personlige opplysninger

Dette er også ganske utbredt, og kan få enorme konsekvenser for offeret dersom det lykkes. Svindlere vil bygge en slags relasjon til offeret via en online datingside, hvor de gradvis (og kanskje uten offerets viten) vil prøve å få så mye personlig informasjon som mulig.

Avhengig av hvor mye informasjon de klarer å få, kan de brukes til forskjellige ting. De kan for eksempel brukes til å sette opp ulike typer lån, eller sette opp kassekreditt, bestille varer på nett og lignende. Husk alltid å holde dine personlige opplysninger for deg selv – som kredittkortinformasjon, bankinformasjon, CPR-nummeret ditt, telefonnummeret ditt og så videre. Den har en oppriktig kvinnelig datingside bruker ingen grunn til å be om!

Unngå svindlere og lykkes med nettdating

Hvis du er i stand til å identifisere svindlere effektivt, og blokkere dem også, er online dating (og spesielt internasjonal online dating) en flott opplevelse. Du kan møte kvinner og menn fra hele verden som også leter etter en kjæreste fra utlandet..kanskje det er deg?

Å bli kjent med mennesker fra fjerne områder kan være enormt berikende. Spesielt å lære om kulturen deres, hvordan ting fungerer i hverdagen, og hvilke fordeler/ulemper det er å bo i det aktuelle landet. Hvis du i tillegg klarer å bli forelsket i en person fra et annet land, og ønsker å besøke den personen – så er det også et kjempeeventyr!

Nå i denne artikkelen har du lært mye om noen av de vanligste svindelene. Hold et øye og vær oppmerksom, og iverksett tiltak hvis du møter en svindler. Rapporter og blokker dem slik at de lar deg være i fred. Nedenfor finner du noen av de vanligste røde flaggene du bør følge nøye med:

  • Virker det for godt til å være sant?

Er du i kontakt med en ung, vakker kvinne på 18 år? som uttrykker at hun bare elsker deg – en voksen mann i 50-årene? Det kan godt være sant. Realiteten er imidlertid at hun sannsynligvis bare er interessert i pengene dine, eller er en svindler/jukser.

  • Vil de raskt fortsette samtalen på en annen app?

De aller fleste svindlere vil fortsette kommunikasjonen utenfor den aktuelle online datingsiden så snart som mulig. Siden nettsidene aktivt kjemper mot svindlere, vil profilen deres uunngåelig bli slettet på et tidspunkt og deres “arbeid” vil være bortkastet. Det er derfor de vil ha deg på WhatsApp, Skype eller andre meldingstjenester. Hvis de bare hadde rent mel i posen, hvorfor skulle de ikke bare fortsette kommunikasjonen på nettdatingsiden?

  • Ble de forelsket i deg etter 10 meldinger?

Det er også et stort, rødt flagg. Svindlere vil erklære sin kjærlighet ekstremt raskt, sammenlignet med vanlige brukere. Still deg selv spørsmålet: Har denne vakre kvinnen forelsket seg i deg etter at du har utvekslet noen meldinger – eller kanskje snakket i telefon noen ganger? Er det som skjer realistisk?

  • Svarer de egentlig ikke på spørsmålene dine?

Svindlere har mange samtaler på gang samtidig. Derfor, hvis du legger merke til at de egentlig ikke svarer på spørsmålene dine, og fortsetter å stille sine egne, er det noe galt. En ganske vanlig online datingside bruker svarer naturligvis på spørsmål hvis de blir spurt av en person du har en samtale med.

Jeg håper inderlig du kan bruke noe av denne informasjonen til noe. Jeg håper selvfølgelig også at du ikke har blitt svindlet eller prøvd – men det skjer dessverre alt for ofte.

Skulle du ønske å lese noe mer kan jeg anbefale en anmeldelse av den internasjonale datingsiden BrazilCupid, anbefalinger for hvor du kan møte baltiske kvinner eller hvordan du best starter Afro Dating.

I

3945+ online

Møt vakre kvinner fra de slaviske landene
Kontakt så mange kvinner du kan
Ekstremt mange aktive medlemmer
Kan brukes gratis og betalt